5.12.2016

Comunicat de presa – obtinere aprobare prealabila de fuziune din partea BNR

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit aprobarea prealabilă din partea Băncii Naționale a României, permițănd celor două bănci să demareze formalităţile finale de înregistrare a noii bănci şi să înceapă operațiunile necesare pentru a integrarea efectivă.

Suntem bucuroși că proiectul de fuziune a intrat in linie dreaptă, odată cu primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale, şi suntem optimişti că procesul de poziţionare a noii bănci pe o traiectorie ascendentă va fi accelerat începând cu anul 2017, după implementarea efectivă a fuziunii. În noua banca, Patria Bank, ramânem fideli misiunii noastre de a contribui la creşterea gradului de bancarizare al românilor, prin introducerea de produse şi servicii simple, susţinute de un model operaţional optim care permite deservirea tuturor categoriilor de clientelă. Ne dorim, totodată, să susţinem antreprenorii locali şi să contribuim la dezvoltarea pieţei de capital autohtone.” a declarat Dl. Horia Manda, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Comerciale Carpatica şi al Patria Bank.

În perioada imediat urmatoare vor fi demarate toate acţiunile necesare integrării celor două bănci şi pregătirii pentru a deveni o singură bancă, o atenţie deosebită fiind acordată realizării unei tranziţii uşoare pentru clienţi şi parteneri, urmărind menţinerea bunei relaţii dezvoltate până în prezent.

Biroul de Presă – relatiipublice@carpatica.ropr@patriabank.ro

Despre Grupul Patria Bank

Grupul Patria Bank este detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Din Grupul Patria Bank fac parte: Patria Bank SA, Banca Comerciala Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management si SAI Intercapital Invest SA.

Inapoi